Smeerwrang?

Ik treft ze vaak in vlagen aan: biggen met prachtig mooie afbeeldingen op de huid, alsof er een landkaartje op getekend is. Meestal te zien in de speenstal of op de mesterij. Naast dat ze worden uitgescholden voor roetbig, is de toegepaste therapie bij deze diagnose soms nogal alternatief te noemen.

Nieuwsbrief December 2023

We maakten al eens kennis met het fenomeen “Welzijnscoach”. Collega Marly geeft een toelichting op de huidige stand van zaken in deze nieuwsbrief. Verder stelt Elisa zich voor, is er een nieuwkomer in het Boert Bewust concept én vertellen we u graag iets over de PRRS studieclub die we in samenwerking met MSD hebben opgezet.

Nieuwsbrief Oktober 2023

Een verse nieuwsbrief gevuld met actuele onderwerpen!
Wij vinden het leuk u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de sector: in deze nieuwsbrief leest u meer over het Nationale PRRS Plan en de Focusgroep Bigvitaliteit.

Nieuwsbrief Augustus 2023

De zomer is in volle gang. Hoewel de zon zich nu even wat minder laat zien in ons land, hebben we al veel zonnige dagen gehad.
De zon zorgt ervoor dat ons vitamine D gehalte op peil blijft. Maar hoe zit het met de vitamine D voorziening van varkens? Miranda vertelt u hier meer over in deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief April 2023

We hebben er continu mee te maken; veranderingen. En ook in deze nieuwsbrief ontkomt u er niet aan! Tijdens onze inspirerende klantenavond op 16 maart j.l. kwamen we er éíndelijk achter waarom veranderingen toch zo moeilijk zijn. Maar verandering brengt vooruitgang; ook op welzijnsgebied. Dat en nog veel meer leest u in de bijgaande editie.

Oog houden op wachttermijnen niet altijd makkelijk

Recent nam onze praktijk deel aan een dag waarop middelbare scholieren kennis maken met bedrijven die iets van doen hebben met het door hen gekozen leerprofiel. Voor de leerlingen is het een verrassing welke bedrijven ze zullen bezoeken. Soms vormt dit een teleurstelling, maar vaak ook een openbaring. Vooral wanneer ze ontdekken dat het werk bij een dierenartsenpraktijk meer inhoudt dan het knuffelen van allerlei dieren. Medicijndoseringen dienden die dag berekend te worden, koeien onderzocht en het nodige labwerk werd uitgevoerd.

Nieuwsbrief Februari 2023

Dit maal een nieuwsbrief gevuld met feitjes! Feiten over de productie van autovaccins, het leveren van slachtbiggen én een paar mooie “wist u dat”-feitjes over het varken zelf.

Feedback van varkenshouder zorgt voor groei en ontwikkeling

“Patries, ik ben trouwe lezer van je columns hoor… Maar het onderwerp betreft wel erg vaak de Biologische sector!”. Veehouder Marcel aan de telefoon. Zijn vrouw en hij zijn keiharde werkers en continue bezig met de verbetering van bedrijfsprocessen. Ook is er altijd ruimte voor een lolletje tussen de serieuze gesprekken door, waardoor het geen straf is hun bedrijf te mogen bezoeken. En ondanks dat ik donders goed besef dat hij het goed bedoelde, maalde de opmerking nog een tijdje in mijn hoofd.

Nieuwsbrief December 2022

De decembermaand is inmiddels volop aan de gang, wat wil zeggen dat dit alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar is. We wensen u veel leesplezier en namens het gehele team enorm fijne feestdagen toe. Tot 2023!

Knikruggen bij varkens

Tijdens één van de stalrondes viel mijn oog op een quasimodo-achtig vleesvarken. En alsof het zo moest wezen trof ik diezelfde middag op een vermeerderingsbedrijf soortgelijke biggen aan. Knikruggen. Het lijkt voor mijn idee soms met vlagen her en der de kop op te steken, om ze vervolgens weer een tijdje nergens waar te nemen. Maar hoe zat het ook alweer?