Nieuwsbrief Juni 2024

Onze sector staat voor mooie uitdagingen, de één mogelijk wat gecompliceerder dan de andere.
Kennis vergaren helpt hierbij, dé reden dat Stella naar Zweden afreisde én De Varkenspraktijk
samenwerkt met verschillende instanties. U leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief April 2024

Zorgen doen we continu; we hebben de zorg voor onszelf, maar ook de zorg voor de dieren en de zorg dat het werk van de dag weer gereed komt. Maar zorg besteden aan een goede spuithygiëne is óók van belang. En de zorgen om overdracht van ziekten van dier op mens brengen wetswijzigingen met zich mee die de varkenssector niet ongemoeid laten.

Nieuwsbrief Februari 2024

Op de valreep komt op deze laatste dag van Februari de nieuwsbrief uit. Weer bomvol met een verscheidenheid aan onderwerpen; collega Rick gaat in op de optimale adaptatie van fokgelten, we lichten het al dan niet leverbaar zijn van producten toe én stippen de komende periode in onze kennisreeks een precair onderwerp aan. 

Smeerwrang?

Ik treft ze vaak in vlagen aan: biggen met prachtig mooie afbeeldingen op de huid, alsof er een landkaartje op getekend is. Meestal te zien in de speenstal of op de mesterij. Naast dat ze worden uitgescholden voor roetbig, is de toegepaste therapie bij deze diagnose soms nogal alternatief te noemen.

Nieuwsbrief December 2023

We maakten al eens kennis met het fenomeen “Welzijnscoach”. Collega Marly geeft een toelichting op de huidige stand van zaken in deze nieuwsbrief. Verder stelt Elisa zich voor, is er een nieuwkomer in het Boert Bewust concept én vertellen we u graag iets over de PRRS studieclub die we in samenwerking met MSD hebben opgezet.

Nieuwsbrief Oktober 2023

Een verse nieuwsbrief gevuld met actuele onderwerpen!
Wij vinden het leuk u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de sector: in deze nieuwsbrief leest u meer over het Nationale PRRS Plan en de Focusgroep Bigvitaliteit.

Nieuwsbrief Augustus 2023

De zomer is in volle gang. Hoewel de zon zich nu even wat minder laat zien in ons land, hebben we al veel zonnige dagen gehad.
De zon zorgt ervoor dat ons vitamine D gehalte op peil blijft. Maar hoe zit het met de vitamine D voorziening van varkens? Miranda vertelt u hier meer over in deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief April 2023

We hebben er continu mee te maken; veranderingen. En ook in deze nieuwsbrief ontkomt u er niet aan! Tijdens onze inspirerende klantenavond op 16 maart j.l. kwamen we er éíndelijk achter waarom veranderingen toch zo moeilijk zijn. Maar verandering brengt vooruitgang; ook op welzijnsgebied. Dat en nog veel meer leest u in de bijgaande editie.

Oog houden op wachttermijnen niet altijd makkelijk

Recent nam onze praktijk deel aan een dag waarop middelbare scholieren kennis maken met bedrijven die iets van doen hebben met het door hen gekozen leerprofiel. Voor de leerlingen is het een verrassing welke bedrijven ze zullen bezoeken. Soms vormt dit een teleurstelling, maar vaak ook een openbaring. Vooral wanneer ze ontdekken dat het werk bij een dierenartsenpraktijk meer inhoudt dan het knuffelen van allerlei dieren. Medicijndoseringen dienden die dag berekend te worden, koeien onderzocht en het nodige labwerk werd uitgevoerd.

Nieuwsbrief Februari 2023

Dit maal een nieuwsbrief gevuld met feitjes! Feiten over de productie van autovaccins, het leveren van slachtbiggen én een paar mooie “wist u dat”-feitjes over het varken zelf.