‘Bezint eer ge begint’

Pas stapte ik voor de eerste visite van de dag een heerlijk warme woonkamer in. Haardvuurtje aan. En niet ver daar vandaan stond een enorme mand, met de patiënt verstopt onder een dekentje.

Nieuwsbrief December 2021

Alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Onderwerpen als het geven van feedforward, de nieuwe richtsnoeren op gebied van transport en het van start zijn van de welzijnscoaches komen aan bod.

Welzijnscoach: ‘Bijtgedrag varkens vereist direct ingrijpen’

De varkenshouderij heeft er negen welzijnscoaches bij. In de zoektocht naar vermindering van het bijtgedrag in varkensstallen begeleiden zij varkenshouders bij het nemen van maatregelen. Marly van Heesbeen is zo’n welzijnscoach. “Bijtgedrag heeft groot effect op de bedrijfsresultaten. Ik wil graag bijdragen aan de oplossing ervan.”

Nieuwe welzijnscoaches gaan varkenshouders helpen

De varkenshouderij heeft er negen welzijnscoaches bij. Verschillende dierenartsen, adviseurs en voedingsspecialisten hebben de training succesvol afgerond. Ze gaan varkenshouders helpen bij de jaarlijkse welzijnscheck en bij het stoppen met het couperen van staarten.

Big vertroetelen verlaagt kans op ziektes

De oplossing zit niet altijd in een potje. Ik vind het super nuttig om op reguliere basis met varkenshouder en erfbetreders samen de bedrijfsresultaten door te spreken. Ook al zijn deze naar tevredenheid…..

Nieuwsbrief Oktober 2021

Wederom een bomvolle nieuwsbrief, waarin uw mening telt, we ingaan op het onderwerp navelbreuken en we u graag voorstellen aan onze nieuwe collega.

Anne Veenbaas-penning voor Rudolf Raymakers

In Nederland is er geen wettelijke aanpak van het antibioticagebruik in de veehouderij gekomen. Dat is te danken aan varkenshouders, praktijkonderzoek, wetenschap en aan dierenartsen zoals Rudolf Raymakers die samen hebben gezorgd voor een vrijwillige aanpak.

Veehouders zijn alleskunners

Het klinkt misschien zoetsappig, maar afgelopen december heb ik de mooiste titel ooit voor mijn naam mogen plakken: mama. Vanaf dat moment houd ik elk sparteltje, glim- of schaterlachje, poging tot rollen of welke vordering dan ook nauwlettend in de gaten…..

Nieuwsbrief Augustus 2021

Een bomvolle nieuwsbrief, waarbij we een korte toelichting geven op de weg naar lange staarten en de cascaderegeling. Tevens gaan we in op het belang van goede communicatie én stelt een geheel ‘nieuw’ gezicht zich aan jullie voor.

HOOR JÍJ MIJ?!

Waarom kun je met bepaalde mensen met een half woord bespreken wat je bedoelt, terwijl je met anderen tijden kunt besteden aan het onderwerp, maar niet tot een uitkomst komt? Deze verschillen kunnen verklaard worden door de verschillende communicatiestijlen die mensen hebben.