Nieuwsbrief Oktober 2021

Wederom een bomvolle nieuwsbrief, waarin uw mening telt, we ingaan op het onderwerp navelbreuken en we u graag voorstellen aan onze nieuwe collega.

Anne Veenbaas-penning voor Rudolf Raymakers

In Nederland is er geen wettelijke aanpak van het antibioticagebruik in de veehouderij gekomen. Dat is te danken aan varkenshouders, praktijkonderzoek, wetenschap en aan dierenartsen zoals Rudolf Raymakers die samen hebben gezorgd voor een vrijwillige aanpak.

Veehouders zijn alleskunners

Het klinkt misschien zoetsappig, maar afgelopen december heb ik de mooiste titel ooit voor mijn naam mogen plakken: mama. Vanaf dat moment houd ik elk sparteltje, glim- of schaterlachje, poging tot rollen of welke vordering dan ook nauwlettend in de gaten…..

Nieuwsbrief Augustus 2021

Een bomvolle nieuwsbrief, waarbij we een korte toelichting geven op de weg naar lange staarten en de cascaderegeling. Tevens gaan we in op het belang van goede communicatie én stelt een geheel ‘nieuw’ gezicht zich aan jullie voor.

HOOR JÍJ MIJ?!

Waarom kun je met bepaalde mensen met een half woord bespreken wat je bedoelt, terwijl je met anderen tijden kunt besteden aan het onderwerp, maar niet tot een uitkomst komt? Deze verschillen kunnen verklaard worden door de verschillende communicatiestijlen die mensen hebben.

Even voorstellen: Ketendierenarts Rick Janssen

Binnen Next Genetix is Rick Janssen, sinds najaar 2020, ketendierenarts bij Next Genetix. Hij is verantwoordelijk voor de opvolging van de gezondheid van de diverse subfokbedrijven. Hier leest u zijn verhaal.

Sympathie voor het varken

In de wieg gelegd om varkensdierenarts te worden is Fabrice Ariës niet. Toch is het werken als begeleider van diergezondheid en dierenwelzijn in de varkenshouderij zijn toekomst geworden.

Blijven ontwikkelen als dierenarts door samenwerking

Start van studie diergeneeskunde ging in mijn geval gepaard met een wat idyllisch beeld van het vak. Met je laarzen in de stront en handen tot aan de oksels in de derrie. Het beter maken van dieren, in combinatie met het verstrekken van de nodige adviezen aan diens eigenaar.

Nieuwsbrief Juni 2021

Dit keer komen vergiftigingen en de belangrijkste aandachtspunten met zicht op de zomer aan bod in de nieuwsbrief. Ook stelt varkensarts Rick zich voor, bespreken we het wel en wee rondom vaccinatiereacties én schrijft Tineke haar laatste column in haar rol als onze collega.

Vergiftigingen

Een paar keer per jaar komen we op een varkensbedrijf vergiftigingen tegen en dan met name een zoutvergiftiging of een nitrietvergiftiging. Beide vergiftigingen kunnen leiden tot acute, hoge uitval, waardoor snelle diagnose van groot belang is.