Pedicuresessie bij Tommy het hobbyvarken

Tommy het hobbyvarken is ooit cadeau gekregen, maar de “krijger” was er niet op ingespeeld en dus had Tommy niet echt een fijne plek. Uiteindelijk is er (gelukkig!) een goed nieuw plekje gevonden.

Tommy leeft nu op een heerlijk stukje groen waar ze kan scharrelen en een prachtig leventje heeft. Maar door het bosachtige terrein zijn er weinig plekjes om haar hoefjes te slijten. Dus tijd voor een pedicuresessie door varkensarts Patricia. Nu is Tommy enorm lief, maar dat gefreubel aan haar nagels… niets voor deze stoere meid. Dus er moest een klein roesje aan te pas komen. Elke narcose is een risico, dus daar gaat wel wat voorbereiding en nazorg aan vooraf! Een roesje wordt zo min mogelijk ingezet, maar soms kan het helaas echt niet anders.

Gelukkig; Tommy was een voorbeeldige patiënt, ze sliep als een zonnetje. Zie hieronder de fotoreportage inclusief uitleg van de pedicuresessie.

Ps. Het grove geschut is omdat klauwen enorm hard kunnen zijn! Het ziet er nogal lomp uit maar uiteraard knippen we het met veel beleid en stukje voor stukje. En na het knippen worden de hoefjes zelfs nog netjes gevijld, met een prachtig resultaat als gevolg.

Wijze les 1: Geef geen dieren cadeau, wanneer mensen er zelf niet expliciet om vragen en zich erin verdiept hebben. Gelukkig is het met Tommy helemaal goed gekomen!

Wijze les 2: Zo af en toe een wellnessbehandeling doet wonderen ;)

Tommy onder kleine sedatie

en zo wordt hiervan….

Na een pittige knipklus,

stukje voor stukje ….

nog een stukje meer….

Varkensarts Patricia aan het werk

Scherpe kantjes weg, netjes vijlen

….naar een super sjiek eindresultaat

Tommy slaapt nog even haar roesje uit

Heeft u vragen over dit artikel? Patricia of een van de andere varkensartsen staan u graag te woord. U kunt ons bereiken via info@DeVarkenspraktijk.nl of per telefoon:
Mill: +31 (0)485 24 00 00
Oss: +31 (0)412 67 60 60
Someren: +31 (0)493 44 10 44