Nieuws

‘Bezint eer ge begint’

Pas stapte ik voor de eerste visite van de dag een heerlijk warme woonkamer in. Haardvuurtje aan. En niet ver daar vandaan stond een enorme mand, met de patiënt verstopt onder een dekentje.

Nieuwsbrief December 2021

Alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Onderwerpen als het geven van feedforward, de nieuwe richtsnoeren op gebied van transport en het van start zijn van de welzijnscoaches komen aan bod.

Welzijnscoach: ‘Bijtgedrag varkens vereist direct ingrijpen’

De varkenshouderij heeft er negen welzijnscoaches bij. In de zoektocht naar vermindering van het bijtgedrag in varkensstallen begeleiden zij varkenshouders bij het nemen van maatregelen. Marly van Heesbeen is zo’n welzijnscoach. “Bijtgedrag heeft groot effect op de bedrijfsresultaten. Ik wil graag bijdragen aan de oplossing ervan.”

Nieuwe welzijnscoaches gaan varkenshouders helpen

De varkenshouderij heeft er negen welzijnscoaches bij. Verschillende dierenartsen, adviseurs en voedingsspecialisten hebben de training succesvol afgerond. Ze gaan varkenshouders helpen bij de jaarlijkse welzijnscheck en bij het stoppen met het couperen van staarten.

Big vertroetelen verlaagt kans op ziektes

De oplossing zit niet altijd in een potje. Ik vind het super nuttig om op reguliere basis met varkenshouder en erfbetreders samen de bedrijfsresultaten door te spreken. Ook al zijn deze naar tevredenheid…..

Nieuwsbrief Oktober 2021

Wederom een bomvolle nieuwsbrief, waarin uw mening telt, we ingaan op het onderwerp navelbreuken en we u graag voorstellen aan onze nieuwe collega.