Nieuwe stap varkensarts Tineke

Na vele jaren in de praktijk werkzaam geweest te zijn, ga ik binnenkort van baan veranderen. Ik werk sinds 2012 bij De Varkenspraktijk, waar ik me vooral bezighield met de begeleiding van varkensbedrijven.

Daarnaast bezocht ik mensen met hobbyvarkens en kwam er zo nu en dan wel eens een hond , kat of ander dier voorbij om te behandelen. Ik heb dit allemaal steeds met veel plezier gedaan en heb de afgelopen jaren veel praktijkervaring opgedaan. Vooral op de bedrijven die gericht zijn op de toekomst en constant in ontwikkeling zijn, word je als dierenarts ook steeds uitgedaagd en dat maakt ons vak extra boeiend.

Dat er genoeg over mijn vak te vertellen is blijkt wel uit de columns die ik schrijf voor De Boerderij; elke 6 weken vond ik wel weer een interessant en actueel onderwerp om te kunnen delen met mijn lezers. Dit varieerde van de vreugde die er heerste op de zorgboerderij omdat de enige aanwezige zeug gebigd had tot aan bijvoorbeeld knelpunten in antibioticaregelgeving en hoe wij als dierenartsen hiermee worstelen.

Ik ga een overstap maken naar Zoetis; wereldwijd het grootste bedrijf op het gebied van diergeneesmiddelen. Het portfolio voor varkens is in tegenstelling tot de andere grote farmaceuten minder uitgebreid, maar juist het werken in een klein team met daarachter een groot, internationaal bedrijf met enorm veel research spreekt me aan. Bij Zoetis ga ik de technische ondersteuning verzorgen voor praktiserende varkensdierenartsen in heel Nederland. Er bestaat dus nog wel een kans dat u mij op uw bedrijf zult zien, maar dan bijvoorbeeld in het kader van onderzoek of bij een gezamenlijk bezoek met de begeleidend dierenarts.

Ik wil u bedanken voor de fijne samenwerking en hoop u in de toekomst zeker nog eens te ontmoeten!