Vleesvarkens & Gezondheid, praktijkboek gezonde varkens en gezond vlees

Het boek Vleesvarkens & Gezondheid  is het resultaat van een samenwerking tussen Manon Houben, dierenarts van PorQ en John van der Wielen, varkensarts bij De Varkenspraktijk. Beide hebben jarenlange ervaring als dierenarts met een rijke ervaring in de begeleiding van gezondheidsmanagement op varkensbedrijven.

Vleesvarkens & Gezondheid is hét praktijkboek voor de productie van gezonde vleesvarkens. Gezonde varkens groeien harder en efficiënter en hebben minder behandelingen nodig, zodat er meer tijd overblijft voor verzorging.

Hoe kun je de gezondheid op een vleesvarkensbedrijf goed managen? Is de bioveiligheid op het bedrijf goed georganiseerd? Wat doe je dagelijks, wekelijks en periodiek om een goede varkensgezondheid te garanderen? En hoe krijgt gezondheidsmanagement een plek in de bedrijfsstrategie. Dit alles wordt in het boek op praktische wijze uitgelegd. De vleesvarkenshouder kan de tips, adviezen en concepten direct op het eigen bedrijf toepassen. Checklists en instructiekaarten helpen hierbij. Het resultaat is een hoger rendement en meer arbeidsvreugde.

Het boek is te bestellen via De Varkenspraktijk. Stuur daarvoor een e-mail naar info@DeVarkenspraktijk.nl .