Sponsor van het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid

Wij zijn trots dat De Varkenspraktijk dit jaar sponsor is van het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid.

Programma 2013

Het 7e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid vindt plaats op dinsdag 15 januari 2013. Het symposium bestaat uit een gevarieerd middag- en avondprogramma rondom innovatie in diergezondheid en bacteriële aandoeningen.

Innovatieve diergezondheid

Van alle problemen in de varkenshouderij zijn vooral de bacteriële aandoeningen moeilijk onder controle te krijgen. Denk hierbij aan de streptokokken problematiek, PIA en APP. Stuk voor stuk kiemen die veel antibioticagebruik tot gevolg hebben en voor veel economische schade zorgen. Op het Praktijksymposium gaan diverse sprekers in op dit thema en uitleggen hoe de problemen te tackelen zijn.

Naast de aandacht voor de praktische oplossingen van bacteriële aandoeningen, heeft het onderwerp ‘innovatie’ een bijzondere plek in het programma. Eén van de sprekers, Prof. dr. Paul Louis Iske, hoogleraar Innovatie aan Universiteit Maastricht benadert dit onderwerp vanuit een verrassende invalshoek.

Middag- en avondprogramma

De sprekers in het middagprogramma behandelen de bacteriële problematiek en helpen u op de goede weg met praktische tips! ’s Avonds vindt een gevarieerde, interactieve discussie plaats waarbij een groot aantal gespecialiseerde bedrijven onder leiding van Tom van ’t Hek hun visie en oplossingen ten aanzien van dit prangende gezondheidsissue bespreken.

Bekijk hier het programma van het hogere gezondheidssymposium

Bekijk hier de advertentie van het hogere gezondheidssymposium

Lees ook: Goede vertegenwoordiging van De Varkenspraktijk tijdens Coppens symposium!