Kees kijkt verder. De Dierenarts kiezen

Kees van der Meijden: “Ik vind de dierenarts de belangrijkste gesprekspartner die op mijn erf komt. Een persoonlijke klik is daarom cruciaal. Ook dient hij of zij een weerwoord te hebben om me scherp te houden. En heb je net als ik een bedrijfsleider, dan is het wel zo handig als ook die goed door een  deur kan met de dierenarts.”

Varkensarts Marrina Schuttert: “‘ONDERDEEL VAN CHAMPIONS LEAGUE-BEDRIJF’

“Ik ben er trots op dat ik weer als varkensarts bij Kees van der Meijden aan de slag mag. Daaruit spreekt het vertrouwen dat hij in mij en in De Varkenspraktijk heeft. Kees waardeert het dat ik mij niet alleen beperk tot diergezondheid, maar me ook durf te begeven op andere terreinen van de bedrijfsvoering op varkensbedrijven. Dit met het oog op het verbeteren van het dierenwelzijn en het minimaliseren van de risico’s voor de volksgezondheid zoals MRSA en voedselveiligheid.

Van het overdragen van mijn expertise, ervaring en kennis kan Kees profiteren bij het runnen van zijn bedrijf. Op Kees’ bedrijf gaat iets moois groeien: Samen met zijn bedrijfsleider Ricky gaan we biggen van ‘Champions League-niveau’ produceren. Kees heeft namelijk ook de unieke kans aangegrepen om met SPF-gelten op te starten. Daarnaast heeft hij vooraf goed nagedacht over de ‘hardware’ om zijn varkens gezond te kunnen houden.

Bij die ontwikkelplannen heeft hij mij ook betrokken. Ideale looplijnen, protocollair werken, strikte hygiëne, een stabiel en goed stalklimaat en voldoende ruimte helpen om topprestaties neer te zetten. Mijn veterinaire uitdaging is om infectieziekten op zijn bedrijf buiten de deur te houden, zodat Kees beperkt antibiotica en een minimum aan entingen in hoeft te zetten.”

Meer informatie is te vinden op: magazine.varkens.nl