Varken Boris de “binnenbeer”

Boris leeft samen met z’n vriendje, beiden zijn het mannetjes en zouden bij de fokker gecastreerd zijn. Ondanks dat het al heel wat jaren goed gaat, vertoonde Boris de laatste maanden steeds baziger gedrag naar zijn maat, met soms zelfs verwondingen tot gevolg. Dat was geen houdbare situatie. Op zoek naar de reden van deze gedragswissel.

Vermoedelijk was Boris op jonge leeftijd een “binnenbeer”. Bij/na de geboorte dalen de ballen bij een beer in, maar waarschijnlijk is 1 bal van Boris in zijn buik blijven zitten. Deze is dus niet verwijderd, waardoor Boris met de tijd steeds meer mannelijk gedrag vertoonde.

Dat hij nog wat hormonen onder de leden had, bleek ook uit zijn uiterlijke kenmerken. Mannetjes dragen “schilden” (onderhuidse dikke speklagen) om zich tijdens gevechten in de natuur te beschermen.

 

De varkensarts heeft in dit geval geadviseerd om de binnenbal bij Boris te verwijderen.

Om op zoek te gaan naar “de verloren bal” is kennis, de juiste apparatuur en vooral veel ervaring nodig, daar dit via een open buik operatie gaat. Onze varkensarts Patricia riep daarom de hulp in van dierenarts Peter Klaver. Hij is specialist in wilde dieren en hobbyvarkens en heeft de operatie (op locatie) uitgevoerd, waarbij we natuurlijk ook zelf wat leerervaring wilden en mochten opdoen.

De bal is gevonden, zat inderdaad in de buik, en inmiddels is Boris weer de oude; operatie geslaagd!

Op naar een leventje zonder ruzie met zijn vriendje!

 

Speciale dank aan Peter Klaver!

Contact

Vestiging Mill
Meulenveldt 32
5451 HV Mill
Tel: +31 (0)485-240000
E info@DeVarkenspraktijk.nl

Vestiging Oss
Obrechtstraat 2
5344 AT Oss
T +31 (0)412 67 60 60
E info@DeVarkenspraktijk.nl

Vestiging Someren
Slievenstraat 16
5711 PK Someren
T +31 (0)493 44 10 44
E info@DeVarkenspraktijk.nl