Goede vertegenwoordiging van De Varkenspraktijk tijdens Coppens symposium!

Het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid werd gehouden op dinsdag 15 januari 2013 in de evenementenhal in Venray. De initiatiefnemers voor dit jaarlijks terugkerend symposium zijn fokkerijorganisatie PIC en Coppens diervoeders.

Wij zijn trots dat De Varkenspraktijk ook dit jaar één van de hoofdsponsors was.

Het symposium stond dit jaar in het teken van innovatie in diergezondheid en bacteriële aandoeningen. Het volledige programma van deze interessante dag kunt u vinden op www.hogerevarkensgezondheid.nl

De varkensartsen van De Varkenspraktijk zullen met een stand vertegenwoordigd zijn. Daarnaast wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de invulling van het programma.

De eerste presentatie zal namelijk verzorgd worden door Rudolf Raymakers, varkensarts van De Varkenspraktijk. Hij gaat, samen met Bas Swildens van de faculteit Diergeneeskunde, uitgebreid in op streptococcen problemen. Door de uitgebreide kennis die Rudolf en Bas hebben opgebouwd met betrekking tot de aanpak van streptococcen problemen op varkensbedrijven zal deze presentatie zeer de moeite waard zijn!

Later op de dag vind traditiegetrouw de uitreiking van de Innovatieprijs “Varkens gezonder produceren” plaats.  Een ieder die zich onderscheidend heeft ingezet op het gebied van varkensgezondheid kan deelnemen aan de  strijd voor deze innovatieprijs.  Er zijn drie genomineerden, die alle drie ieder op verschillende wijze een zeer waardevolle bijdrage hebben geleverd op het gebied van gezond varkens houden.

Als varkenspraktijk zijn we trots dat twee van de drie genomineerden, Henk de Lange en John Lorist, samenwerken met de varkensartsen van De Varkenspraktijk.

1)      Henk de Lange is varkenshouder in Demensvaart en aangesloten bij De Varkenspraktijk. Hij heeft als eerste een biologisch varkensbedrijf opgestart met SPF dieren. Op zijn bedrijf, De Vechtdalstal , zijn zeugenstal, kraamstal en biggenstal met elkaar verbonden en is er uitloop naar buiten. De diergezondheid op zijn bedrijf is van zeer hoog niveau, zodat hij aan de hoge eisen van zijn afnemers kan voldoen.

2)      John Lorist is samen met Mark van Sambeek de grondlegger van Frievar bv. Frievar is een samenwerkingsverband van varkenshouders dat zich tot doel stelt maximaal rendement te behalen door middel van een hoge gezondheidsstatus. Dit wordt mede bereikt door sturing op de bedrijven op het gebied van gezondheid en management doordat op alle bedrijven dezelfde adviseurs komen die bovendien volgens strikte protocollen werken. De Varkenspraktijk verzorgt de veterinaire ondersteuning van de Frievar keten.

3)      De derde genomineerde is Gerbert Oosterlaken uit Beers. Binnen de LTO- vakgroep varkenshouderij is hij portefeuillehouder op het gebied van diergezondheid. Hij heeft een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan onder andere de regelgeving rondom antibioticagebruik binnen IKB, wat heeft geresulteerd in de sterke afname van het gebruik van antibiotica in de varkenssector. In zijn zeugenstal, die nog in aanbouw is, is erg veel aandacht voor dierwelzijn.

Een uitgebreidere beschrijving van de activiteiten van de drie genomineerden vind u op www.hogerevarkensgezondheid.nl/innovatieprijs . Via deze site kunt u eenvoudig en snel uw stem uitbrengen op één van deze drie genomineerden.

Via de site kunt u zich natuurlijk ook aanmelden voor het symposium.

We hopen u daar graag te zien op 15 januari!

Klik hier voor de advertentie over de genomineerden.

Tineke van Gisteren, varkensarts van De Varkenspraktijk Oss/Someren