Nieuwsbrief Mei 2014

 

 

 

Bio security reeks: Deel I

Quarantaine en adaptatie van gelten?

 

Om de kans op ziekte insleep te verkleinen bij aanvoer van gelten is een goede quarantaine en adaptatie nodig.  Wat is nu precies een goede quarantaine en adaptatie en waarom is deze zo belangrijk?

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Artikel varkensarts John vd Wielen mei 2014

 

 

 

Facebook!

 Sinds kort is De Varkenspraktijk ook te vinden op facebook.

Wil u op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Zoek onze pagina (De Varkenspraktijk) op facebook en Like ons!!

 

Klik hier om naar facebook te gaan.

 

 

Certificering Diergeneeskundig Centrum de Overlaet

 

Sinds eind 2013 is Diergeneeskundig Centrum De Overlaet, waarvan De Varkenspraktijk Oss onderdeel uitmaakt, officieel ISO9001:2008 gecertificeerd. Als praktijk hebben wij ervoor gekozen om ons te laten certificeren door een bedrijf dat normaal gesproken werkzaam is in de humane zorg. We hebben bewust hiervoor gekozen omdat dankzij de jarenlange ervaring in de humane zorg in die sector een aanzienlijke niveau-verbetering heeft plaatsgevonden.
Daarentegen is certificering in de veterinaire sector een vrij nieuw begrip.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

 

John Vonk

 Bij de verkiezing voor de nieuwe VGV (Vakgroep Gezondheidszorg Varken)-voorzitter, die tot 28 maart 2014 openstond, hebben 131 leden (uitsluitend dierenartsen) hun stem uitgebracht. Varkensarts John Vonk, van De Varkenspraktijk, heeft hierbij ruim de meerderheid van de stemmen mogen ontvangen. Dat betekent dat John Vonk in het najaar van 2014 Gerard van Eijden opvolgt als voorzitter van de VGV.

De Varkenspraktijk is zeer verheugd om op deze manier een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de varkensgezondheid in Nederland.