Nieuws

Nieuwe oogst

SPF opstarten voor rendement en werkgenot

Varkenshouders die met SPF beginnen, worden nog steeds gezien als pioniers op het gebied van gezondheid. De vraag naar varkens die vrij zijn van bepaalde ziektekiemen neemt toe. Dit is cruciaal voor de continuïteit. SPF schroeft het rendement en werkgenot op. 

De signalen wijzen uit dat het aantal Specific Pathogen Free […]

Lees meer »
varkens.nl_

Faalkosten verlagen met varkens loeren

“Als je zorgt dat varkens op je bedrijf goed in hun vel zitten en normaal gedrag kunnen vertonen, dan zullen de faalkosten het laagst zijn. Trainen in het kijken naar varkens helpt.” Dat zegt John van der Wielen die naast varkensarts bij de Varkenspraktijk ook werkzaam is als adviseur bij […]

Lees meer »
Boerderij logo

Online Monitor sectorbelang

Bedrijfsvoordeel niet altijd duidelijk

De Online Monitor is een unieke tool voor de varkenshouderij en geeft een representatief totaaloverzicht van de varkensgezondheid in Nederland.

Een artikel met o.a. varkensarts John Vonk aan het woord.

Klik hier om het artikel te lezen.

4 april 2018/BOERDERIJ/ Judith Waninge

Lees meer »
GD

Een nieuwe optimale start

Een prettige omgeving voor mens en dier staat centraal op het innovatieve SPF-bedrijf van Kees en Wilma van der Meijden. Zo zijn er op het ruim opgezette bedrijf in Oirschot niet alleen veilige en gezonde stallen voor de duizend zeugen gerealiseerd, ook het personeel krijgt de aandacht die het verdient.

Klik […]

Lees meer »
varkensbedrijf

Bigvitaliteit heeft de volledige aandacht

De varkenshouderij wint economisch en maatschappelijk aan het verlagen van de biguitval. Het blijkt echter heel lastig om de stijging van de biguitval te kenteren. Het jaarlijks resultaat plust en mint met een tiende van procenten. Door gezamenlijk op te trekken worden er op korte termijn resultaten verwacht.

Een artikel met […]

Lees meer »
varkens.nl_

Kiezen en malen

De ideale balans tussen ‘zo fijn mogelijk’ en ‘structuur in het voer’

Voeding is dé manier om te sturen op de gezondheid van het varken en zijn darmen. Én op de prestaties. Producenten van varkensvoeders leggen daarvoor de basis, ondermeer via de grondstofkeuze en de maalfijnheid van grondstoffen.

 

Een artikel met onder […]

Lees meer »
varkens.nl_

Topsport en blessures

Op het moment van het schrijven van deze blog, schaatsen onze Nederlanders de ene na de andere gouden medaille bij elkaar. Waar een klein land groot in kan zijn; ongelooflijk dat ons land zoveel goede schaatsers heeft. De hele wereldpers schrijft erover en sportjournalisten vragen zich af wat het grote […]

Lees meer »
Boerderij logo

‘Verlaging biggensterfte vergt een totaalaanpak’

Varkensarts Marrina Schuttert doet haar best varkenshouders te bewegen de biggenuitval te verlagen.
Varkensarts Marrina Schuttert stond min of meer aan de wieg van de checklist bigvitaliteit. Een lijst met succesfactoren om de bigoverleving in de zoogperiode te verhogen. De controlelijst is opgesteld in opdracht van de Stuurgroep Bigvitaliteit, die valt […]

Lees meer »
Boerderij logo

Beter rendement met SPF-varkens

Vervangen zeugenstapel snel interessant

Een hoge diergezondheid vermindert het antibioticagebruik en vergroot het rendement. Vrij blijven van ziektekiemen is lastiger dan vrij worden.

Gezond produceren wordt steeds belangrijker. Het antibioticagebruik in de veehouderij moet verder omlaag om de ontwikkeling van resistentie onder bacteriën tegen te gaan omwille van de volksgezondheid.

 

Een artikel met […]

Lees meer »
varkens.nl_

‘Structuur in aanpak biggenuitval werkt’

De Stuurgroep Bigvitaliteit zet al 9 jaar druk om de landelijke cijfers van uitval voor spenen lager te krijgen.  Zeker de afgelopen jaren is dat niet gelukt. Biggensterfte is een complex probleem. Succesfacturen zijn inmiddels in beeld gebracht. “De checklist Bigvitaliteit is de basis voor een gestructureerde aanpak van de […]

Lees meer »

Contact

Vestiging Oss
Obrechtstraat 2
5344 AT Oss
T +31 (0)412 67 60 60
E info@DeVarkenspraktijk.nl

Vestiging Someren
Slievenstraat 16
5711 PK Someren
T +31 (0)493 44 10 44
E info@DeVarkenspraktijk.nl